Ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Srđan Mićanović, danas je, u Ministarstvu, održao sastanak sa predstavnicima Gradskog umjetničkog društva “Lege Artis” iz Tuzle.

Tokom sastanka razgovaralo se o uspješno održanom prošlogodišnjem takmičenju, kao i organizaciji ovogodišnjeg horskog šampionata “Lege Artis”, koji će se održati u maju ove godine u Bosanskom kulturnom centru Tuzlanskog kantona.
Ministar Mićanović je ovom prilikom istakao da podržava ideju i realizaciju aktivnosti “Lege Artisa” u organizaciji horskog šampionata, te će nastojati ukoliko je to realno i moguće, a u skladu sa zakonskim ovlaštenjima, pomoći i doprinijeti radu umjetničkog društva. “”Lege Artis” koji je već postao jedan od prepoznatljivih horskih festivala takmičarskog karaktera u regionu sa učešćem istaknutih umjetnika. Vlada Tuzlanskog kantona uvrstila je na Kalendar manifestacija od interesa za Tuzlanski kanton, te će i u ovoj godini nastojati podržati ovu manifestaciju, u skladu sa mogućnostima Kantona” kazao je ministar Mićanović.