U Tuzli će se i ove godine u organizaciji Muzičko obrazovnog centra “Lege Artis” Tuzla održati deveto izadnje međunarodnog horskog šampionata “Lege Artis” Tuzla. Šampionat će se održati u periodu od 6-9. juna 2024., a u koprodukciji sa Bosanskim kulturnim centrom TK.

Orgnizacioni odbor na čelu sa maestrom Jasminom Hasićem odabrao je članove stručnog žirija koji će ocjenjivati nastupe horskih i vokalnih ansambala na Međunarodnom horskom šampionatu “Lege Artis” Tuzla 2024. I ove godine u Tuzlu na Međunarodni horski šampionat dolaze sjajna imena iz svijeta dirigovanja da ocjenjuju brojne ansamble koji će se i ove godine predstaviti se u Tuzli.

Odlukom Organizacionog odbora stručni žiri Međunarodnog horskog šampionata “Lege Artis” Tuzla, ove godine dolazi iz 5 zemalja i to:

  • Antoaneta Radočaj Jerković – Hrvatska (redovna profesorica i dirigent sa Muzičke akademije u Osijeku)
  • Ludo Cleasen – Belgija/Holandija (redovni profesor na Konzervatoriju za muziku u  Maastricht-u za predmet dirigovanje)
  • Csaba Kutnyánszky – Mađarska (redovni profesor, šef odsjeka za dirigovanje na Muzičkoj akademiji Franz Listz u Pečuju)
  • Rešad Arnautović – Bosna i Hercegovina (profesor emeritus Univerziteta u Sarajevu, dirigent)
  • Đorđe Stanković – Srbija (šef hora Beogradske opere)